Muzik-Muzik 26 – Separuh Akhir

Semalam Media Hiburan telah mengumumkan senarai lagu yang layak masuk ke peringkat separuh akhir. Sememangnya semua lagu yang dicalonkan layak masuk. Kalau kita lihat senarai lagu, persaingan pasti sengit. Jadi, lagu mana yang berjaya mendapat tempat di pertandingan akhir Juara Lagu?

Jom kita lihat senarai lagu-lagu yang bakal bertanding di pentas Separuh Akhir Muzik-Muzik 26!

1) Shiha – Bila Bertemumu
2) Najwa Latif – Cinta Muka Buku
3) Iqa – Di Penghujungnya
4) Salma – Aku Permata
5) Nubhan – Mata Hati
6) Shahir – Luar Biasa
7) Projek Pistol – Wanita Seluruh Dunia
8) Hujan – Muda
9) Shohaimi, Ana Raffali, Altimet – Kalau Berpacaran
10) Drama – Babak Pertama
11) Sofazr – Maaf Dari Hati
12) Sixth Sense – Menyesal
13) Mizz Nina, Noh – Kurnia
14) Anuar Zain – Sedetik Lebih
15) Faizal Tahir – Karma
16) Stacy – Kisah Dongeng
17) Atilia, Monoloque – Kekanda Adinda
18) Ning Baizura, Shila Amzah, Jaclyn Victor – Beribu Sesalan
19) Tomok – Bagai Bidadari
20) Alyah – Kisah Hati
21) Akim – Janji
22) Yuna – Gadis Semasa & Penakut
24) Aizat – Sungai Lui

Credit: Media Hiburan via twitter

p/s: semua lagu best-best. Tak tahu nak pilih yang mane huhu

Advertisements

Super Junior Super Show 3 Live CD

Semalam saya telah menghabiskan masa mendonlod CD nie. Memang berbaloi sangat walaupun terpaksa tunggu berjam-jam lamanya.

Ada 2 CD dalam album ni. Ada lebih 37 lagu dalam album ni. To be honest, saya lebih suka kalau mereka keluarkan DVD terus. Tapi biasalah. Nak dapat keuntungan dan DVD selalunya ambil masa yang lebih lama.

Senarai lagu yang terdapat dalam CD ni ialah:

– CD 1 –
01 3RD GATE
02 SORRY, SORRY (Rearranged)
03 SUPER GIRL (Rearranged)
04 돈돈! (Don’t Don) (Rearranged) 05 너 같은 사람 또 없어
(No Other)
06 Ment
07 고백 (Confession)
08 좋은 사람 (Good Person)
09 로꾸거!!! (Rokuko)
10 봄날 (One Fine Spring Day) (Sung By 려 욱)
11 내가 너의 곁에 잠시 살았다는 걸 (Sung By 규현)
12 Looking For The Day (Sung By 시원)
13 I Wanna Love You (Sung By 은혁, 동해)
14 아이돌이 헤어지는 방법 (Sung By 희철)
15 챔피언 (Sung By 신동)
16 똑똑똑 (KNOCK, KNOCK, KNOCK)
17 둘이 (You & I)
18 아주 먼 옛날 (Song for you)
19 Shake It Up!

– CD 2 –
01 TWINS (Knock Out)
02 미워 (Hate U, Love U)
03 잠들고 싶어 (In My Dream)
04 진심 (All My Heart)
05 너 아니면 안돼 (Sung By 예성) 06 미인아 (BONAMANA)
07 갈증 (PRELUDE)
08 갈증 (A Man In Love) (Rearranged)
09 U (Rearranged)
10 Dancing Out (Rearranged)
11 요리왕 (Cooking? Cooking!) (Rearranged)
12 차근차근 (Way For Love) (Rearranged)
13 You Are The One
14 Wonder Boy (Rearranged)
15 I Wanna Love You (Studio Ver.) 16 SORRY, SORRY (Rearranged) (Studio Ver.)
17 돈돈! (Don’t Don) (Rearranged) (Studio Ver.)
18 똑똑똑 (KNOCK, KNOCK, KNOCK) (Studio Ver.)

Download link
Credit: k2nblog.com

Happy Birthday Big Sista!

Rini birthday akak saya. Even die x akan bukak blog saya nie, tapi nak gak wish die “Happy Birthday” hehe

Semoga hidup dilimpahi kebahagian, berjaya dalam setiap yg diingini and jumpa husband cepat-cepat keke

Someday!

Hari ini mood saya sangat sangat sangat baik. Jadi saya nak share lirik lagu favourite saya nie! Hehe

Lagu Someday ni sangat best dari segi lagu, lirik and suara diorang pun best gak. Segalanya best la tentang lagu ni! Hehe nanti mesti anda faham kenapa saya suka lagu ni bila anda dah dengar dan hayati lirik. Lupa lak. Lagu ni di nyanyikan oleh group U-KISS.

Lyric:

[ELI]
때론 hit 때론 miss 그런 거지 뭐
내일은 안 틀리면 돼
고작 실수일 뿐인데

Ddaeron hit ddaeron miss geureon geoji mweo
Naeireun an teurimyeon dwae
Gojag silsuil ppuninde

Sometimes hit, sometimes miss, it’s always like that
Just do it right tomorrow
It’s just a small mistake

[HOON]
때론 밑 때론 위 때론 number one
뭐 1등 해 봤자 내려갈 길밖에 없을 뿐인데

Ddaeron mit ddaeron wi ddaeron number one
Mweo ildeung hae bwatja Naeryeogal gilsubakke eobseul ppuninde

Sometimes bottom, sometimes top, sometimes number 1
Getting 1st place, you can only go down

[KISEOP]
없으면 그냥 없는대로 사는 거지 뭐
가지기 천엔 몰랐던 욕심들 일 뿐인데 oh

Eobseumyeon geunyang eobneun daero saneun geoji mweo
Gajigi cheone mollatdeon Yogsimdeul il ppuninde oh

Without it, just live without it
It’s just greed you have before you win it oh

[KEVIN]
지금 너 힘들다는 건 곧 노력했던 증거일 뿐이야
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

Jigeum neo himdeuldaneun geon God noryeoghaetdeon jeungeoil ppuniya
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

Your suffering now is a sign of your hard work
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

You get some right, you get some wrong
[SOOHYUN]
조금 힘들어도 웃는 날이 올꺼야
When you fall down, when you get up
[SOOHYUN]
조금 힘들어도 웃는 날이 와 결국 웃는 날이 올꺼야

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeurodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up
Jogeum himdeurodo utneun nari wa
Gyeolgug utneun nari olkkeoya

You get some right, you get some wrong
Although it’s a bit tiring, a day to smile will come
When you fall down, when you get up
Although it’s a bit tiring, a day to smile
Eventually a day to smile will come

[DONGHO]
이별이라면 그냥 그녈 놓아 줘 거짓된 눈물 보여도 인여이 아니겠지 뭐

Ibyeoriramyeon geunyang geunyeol noajweo
Geojitdwen nunmul boyeodo Inyeoi anigetji mweo

If it’s separation, just let her go
She might show lying tears, maybe it wasn’t destiny

[AJ]
떠날 사람은 떠나가는 거지 뭐 그래 그 옆에 있어봤자 언젠간 그랬겠지 oh

Ddeonal sarameun ddeonaganeun geoji mweo Geurae geu yeope isseobwatja Eonjengan geuratgetji oh

People who have to go, just go Sure being next to them it might happen oh

지금 너 힘들다는 건 곧 사랑했단 증거일 뿐이야
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

[SOOHYUN]
Jigeum neo himdeuldaneun geon God saranghaetdan jeungeoil ppuniya
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

Being tired now is just evidence of your love
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

You get some right, you get some wrong
[SOOHYUN]
조금 힘들어도 웃는 날이 올꺼야 When you fall down, when you get up
[SOOHYUN]
조금 힘들어도 웃는 날이 와 결국 웃는 날이 올꺼야

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeurodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up
Jogeum himdeurodo utneun nari wa
Gyeolgug utneun nari olkkeoya

You get some right, you get some wrong
Although it’s a bit tiring, a day to smile will come
When you fall down, when you get up
Although it’s a bit tiring, a day to smile
Eventually a day to smile will come

[KEVIN]
The past is the past is the past 지난 기억은 이제 그만
It’s the past 오랜 시간동안 매일 아프기만 했던
The past is the past is the past 너를 잊게 한 날들인 걸

The past is the past is the past Jinan gieogeun ije geuman
It’s the past Oraen shigandongan maeil apeugiman haetdeon
The past is the past is the past Neoreul itge han naldeurin geol

The past is the past is the past Previous memories
It’s the past The long painful days The past is the past is the past The days to forget you

And everybody wins sometimes And everybody knows you lose some

You get some right, you get some wrong
[SOOHYUN] 조금 힘들어도 웃는 날이 올꺼야
When you fall down, when you get up
[SOOHYUN] 조금 힘들어도 웃는 날이 와 결국 웃는 날이 와 결국 웃는 날이 올꺼야

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeureodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up Jogeum himdeurodo utneun nari wa
Gyeolgug utneun nari wa Gyeolgug utneun nari olkkeoya

You get some right, you get some wrong
Although it’s a bit tiring, a day to smile will come
When you fall down, when you get up
Although it’s a bit tiring, a day to smile
Eventually a day to smile Eventually a day to smile will come

Credit: fabsaqlyrics.blogspot.com

Video version
Credit: kpopstrawberry @ YT

p/s: walaupun copy & paste je, tapi bersusah payah gak nak samakan lirik yang telah bengkang-bengkok bila di paste kan hehe

Hui Jia De You Huo

T____T

Akhirnya drama ni sudah sampai ke penghujung. Drama yang ditayangkan di TV2 setiap Isnin – Jumaat  6.30 petang ni mula menarik perhatian saya selepas saya tengok preview di awal drama. Saya tertarik dengan jalan ceritanya yang mana perempuan ni akhirnya menjadi cantik (saya memang suka cerita yang mula-mula hodoh pastu jadi cantik hehe).

Walaupun pada awalnya agak bosan (sebab latar masa yang agak lambat) tetapi konflik yang ditampilkan sangat menarik. Macam mana watak utama menyelesaikan masalah, cuma agak menyakitkan hati sebab watak jahat tu sentiasa jahat. Tak pernah kalau tak buat jahat hehe

Saya nak cerita sikit sinopsis drama ni.

Cerita ni mengisahkan tentang Pinru yang berkahwin dengan ShiXian tetapi dianggap sebagai orang gaji oleh keluarga mentuanya. Pinru berkawan baik dengan Aili manakala Yingde (abang Pinru) menyukai Aili semenjak Aili tinggal dengan keluarga Pinru setelah ibu bapanya meninggal.

Konflik bermula apabila Aili balik dari Paris, mula menggoda Shixian dan membawa ShaoEn pulang dan mengaku ShaoEn anak ShiXian. ShiXian menceraikan Pinru dan berkahwin dengan Aili. ShiXian ingin memujuk Pinru menggugurkan kandungannya tetapi tanpa sedar, Pinru terjatuh ke dalam laut. Aili menghasut ShiXian untuk tidak menyelamatkan Pinru.

Pada masa yang sama, ShanShan anak kepada Gao Hong ingin berkahwin dengan abang angkatnya WenYan tetapi GaoHong tidak mengizinkannya lalu merancang mengahwinkan WenYan dengan perempuan lain. Shanshan akhirnya merancang untuk membunuh diri di laut.

Dalam cubaan mencari Shanshan, Wenyan telah menyelamatkan Pinru, namun kandungan Pinru tidak dapat diselamatkan. Pinru telah menyertai pertandingan solekan yang diadakan oleh Gao Hong. Pinru telah menggunakan nama Shanshan (Wenyan menceritakan perihal adik dia dekat Pinru, Pinru pun guna nama tu). Gao Hong tertarik dengan teknik solekan Pinru, dan disebabkan nama Shanshan, Pinru menang pertandingan tersebut tetapi dia tidak mahu pergi ke Paris, oleh itu Gao Hong telah membawa Pinru tinggal di rumahnya.

Wenyan curiga dengan tingkah laku Pinru dan akhirnya rahsia Pinru telah terbongkar. Gao Hong mengambil keputusan membantu Pinru setelah mengetahui ShiXian anak kepada Tuan Hong adalah bekas suami Pinru. Gao Hong yang berdendam dengan Tuan Hong (Tuan Hong adalah bekas suami Gao Hong yang melarikan anak mereka) menggunakan kesempatan tersebut untuk membalas dendamnya.

Banyak konflik yang telah berlaku dalam usaha Pinru membalas dendam terhadap Aili dan keluarga ShiXian dan banyak rahsia yang telah terbongkar satu demi satu. Konflik semakin bertambah apabila Shanshan yang sudah dianggap mati muncul semula.

Hehe serabut perut kan drama nie. Tapi yang pasti saya tak sabar untuk mengetahui ending drama ni. Jangan lupa saksikan episod terakhir drama Hui Jia De You Huo esok, 26 Oktober jam 6.30 petang di TV2!

Selamat menonton!

Previous Older Entries Next Newer Entries

what we have in 365 days

tweet2day

  • okay nak isyak and getting ready for live up to your name ep 13! ☺️ 26 minutes ago
  • being extra happy for that extra love! dunno why 😊 28 minutes ago
  • RT @9GAG: Dating is collecting information about someone until you realize you don't like them 29 minutes ago
  • berhempas pulas iols mengemas ☺️ 3 hours ago
  • bila ko undecided nak bawa 3 helai ke 4 helai baju! aa benci gila time packing ni! 4 hours ago
%d bloggers like this: