My baby Esky

Few candid pictures of Esky. Comey kan? Hehe

image

tomeynye die

image

image

image

image

            *penat sgt ke die nie?*

image

*me with esky in the early morning*

Advertisements

Scissor chicken

Hehe mesti pelik kan tengok tajuk post nie. Yang sebenarnye ‘ayam gunting’. Pe tu ek ‘ayam gunting’?

Ayam gunting adalh sejenis makanan ‘fast food’. Ayam digoreng, kemudian letak rempah sket pastu digunting-gunting. Sebab tu namenye ayam gunting.

Aku kenal makanan nie sejak duduk kat Banting. Kat Melaka x penah ag nampak benda nie. Memang sedap. Tapi x sume kedai sedap. Aku suke beli kat pasar malam ari Isnin ngan ari Ahad je hehe

Sesiapa yang datang Banting tu jangan lupe try makan bende nie ek. Aku kompem korang mesti addicted nye hehe

p/s: bau ayam gunting yang menusuk-nusuk hmmmm, cedapnyeee!!!

image

Ray 2nd ed October 2011

image

image

image

image

image

image

image

Huhu malam td saya keluar tgk wayang. Sebab sume org cakap Johnny English best so dengan semangatnye g la tgk. Da habis tgk, singgah ke Jusco & kedai News. Cam besela hehe

Dari jauh da nampak majalah yang saya nak huhu so dengan semangatnye menjangkau la nak amek majalah tu (sebab ade sekumpulan manusia yang berkumpul kat depan tu) hehe

So inilah die majalah yg saya beli tu. Edisi kali nie ag best! Thumbs up to Ray’s team!

Bermulalah perjalanan…

image

Huhu semenjak baca majalah Ray, hati tekad nak menguruskan lower body yang gemok nie. So pagi tadi dengan semangatnye, keluarkan buku nota & pen & catatkan la ukuran paha, betis, punggung and pinggang serta target yang dikehendaki dalam masa 2 minggu. Kemudian berpandukan Mom-chan Exercise seperti dalam gambar, langkah pun dimulakan. Berpeluh-peluhla saya disebabkan 1st time wat senaman haha

Semoga saya akan mencapai target yang saya nak and semoga x berhenti di tengah jalan. Amin!

p/s: selain senaman, saya pun da start makan nasi sebelum kul 6 petang

Sekilas Convocation 2011

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Tanggal 23 September 2011 yang lalu, akhirnya saya telah menggenggam Ijazah Sarjana Muda Farmasi (Kepujian). Huhu gembira sungguh hati. Setelah 4 tahun berusaha keras, dengan tawa, tangisan, keringat dan doa; akhirnya saya naik jugak ke pentas dan mengambil skrol dari tangan Pro-Canselor USM huhu

Di kesempatan ini, saya nak ucapkan terima kasih kepada ahli keluarga especially mama & ayah, sanak-saudara, rakan2 dan sesiapa sahaja yang terlibat secara langsung atau tidak sepanjang saya bersekolah dan menuntut ilmu. Tanpa anda semua, saya tidak akan berada di tempat sekarang. Dan saya harap doakan la saya dapat posting cepat. Amin.

Previous Older Entries

what we have in 365 days

tweet2day

%d bloggers like this: