Super Junior Super Show 3 Live CD

Semalam saya telah menghabiskan masa mendonlod CD nie. Memang berbaloi sangat walaupun terpaksa tunggu berjam-jam lamanya.

Ada 2 CD dalam album ni. Ada lebih 37 lagu dalam album ni. To be honest, saya lebih suka kalau mereka keluarkan DVD terus. Tapi biasalah. Nak dapat keuntungan dan DVD selalunya ambil masa yang lebih lama.

Senarai lagu yang terdapat dalam CD ni ialah:

– CD 1 –
01 3RD GATE
02 SORRY, SORRY (Rearranged)
03 SUPER GIRL (Rearranged)
04 돈돈! (Don’t Don) (Rearranged) 05 너 같은 사람 또 없어
(No Other)
06 Ment
07 고백 (Confession)
08 좋은 사람 (Good Person)
09 로꾸거!!! (Rokuko)
10 봄날 (One Fine Spring Day) (Sung By 려 욱)
11 내가 너의 곁에 잠시 살았다는 걸 (Sung By 규현)
12 Looking For The Day (Sung By 시원)
13 I Wanna Love You (Sung By 은혁, 동해)
14 아이돌이 헤어지는 방법 (Sung By 희철)
15 챔피언 (Sung By 신동)
16 똑똑똑 (KNOCK, KNOCK, KNOCK)
17 둘이 (You & I)
18 아주 먼 옛날 (Song for you)
19 Shake It Up!

– CD 2 –
01 TWINS (Knock Out)
02 미워 (Hate U, Love U)
03 잠들고 싶어 (In My Dream)
04 진심 (All My Heart)
05 너 아니면 안돼 (Sung By 예성) 06 미인아 (BONAMANA)
07 갈증 (PRELUDE)
08 갈증 (A Man In Love) (Rearranged)
09 U (Rearranged)
10 Dancing Out (Rearranged)
11 요리왕 (Cooking? Cooking!) (Rearranged)
12 차근차근 (Way For Love) (Rearranged)
13 You Are The One
14 Wonder Boy (Rearranged)
15 I Wanna Love You (Studio Ver.) 16 SORRY, SORRY (Rearranged) (Studio Ver.)
17 돈돈! (Don’t Don) (Rearranged) (Studio Ver.)
18 똑똑똑 (KNOCK, KNOCK, KNOCK) (Studio Ver.)

Download link
Credit: k2nblog.com

Someday!

Hari ini mood saya sangat sangat sangat baik. Jadi saya nak share lirik lagu favourite saya nie! Hehe

Lagu Someday ni sangat best dari segi lagu, lirik and suara diorang pun best gak. Segalanya best la tentang lagu ni! Hehe nanti mesti anda faham kenapa saya suka lagu ni bila anda dah dengar dan hayati lirik. Lupa lak. Lagu ni di nyanyikan oleh group U-KISS.

Lyric:

[ELI]
때론 hit 때론 miss 그런 거지 뭐
내일은 안 틀리면 돼
고작 실수일 뿐인데

Ddaeron hit ddaeron miss geureon geoji mweo
Naeireun an teurimyeon dwae
Gojag silsuil ppuninde

Sometimes hit, sometimes miss, it’s always like that
Just do it right tomorrow
It’s just a small mistake

[HOON]
때론 밑 때론 위 때론 number one
뭐 1등 해 봤자 내려갈 길밖에 없을 뿐인데

Ddaeron mit ddaeron wi ddaeron number one
Mweo ildeung hae bwatja Naeryeogal gilsubakke eobseul ppuninde

Sometimes bottom, sometimes top, sometimes number 1
Getting 1st place, you can only go down

[KISEOP]
없으면 그냥 없는대로 사는 거지 뭐
가지기 천엔 몰랐던 욕심들 일 뿐인데 oh

Eobseumyeon geunyang eobneun daero saneun geoji mweo
Gajigi cheone mollatdeon Yogsimdeul il ppuninde oh

Without it, just live without it
It’s just greed you have before you win it oh

[KEVIN]
지금 너 힘들다는 건 곧 노력했던 증거일 뿐이야
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

Jigeum neo himdeuldaneun geon God noryeoghaetdeon jeungeoil ppuniya
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

Your suffering now is a sign of your hard work
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

You get some right, you get some wrong
[SOOHYUN]
조금 힘들어도 웃는 날이 올꺼야
When you fall down, when you get up
[SOOHYUN]
조금 힘들어도 웃는 날이 와 결국 웃는 날이 올꺼야

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeurodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up
Jogeum himdeurodo utneun nari wa
Gyeolgug utneun nari olkkeoya

You get some right, you get some wrong
Although it’s a bit tiring, a day to smile will come
When you fall down, when you get up
Although it’s a bit tiring, a day to smile
Eventually a day to smile will come

[DONGHO]
이별이라면 그냥 그녈 놓아 줘 거짓된 눈물 보여도 인여이 아니겠지 뭐

Ibyeoriramyeon geunyang geunyeol noajweo
Geojitdwen nunmul boyeodo Inyeoi anigetji mweo

If it’s separation, just let her go
She might show lying tears, maybe it wasn’t destiny

[AJ]
떠날 사람은 떠나가는 거지 뭐 그래 그 옆에 있어봤자 언젠간 그랬겠지 oh

Ddeonal sarameun ddeonaganeun geoji mweo Geurae geu yeope isseobwatja Eonjengan geuratgetji oh

People who have to go, just go Sure being next to them it might happen oh

지금 너 힘들다는 건 곧 사랑했단 증거일 뿐이야
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

[SOOHYUN]
Jigeum neo himdeuldaneun geon God saranghaetdan jeungeoil ppuniya
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

Being tired now is just evidence of your love
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

You get some right, you get some wrong
[SOOHYUN]
조금 힘들어도 웃는 날이 올꺼야 When you fall down, when you get up
[SOOHYUN]
조금 힘들어도 웃는 날이 와 결국 웃는 날이 올꺼야

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeurodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up
Jogeum himdeurodo utneun nari wa
Gyeolgug utneun nari olkkeoya

You get some right, you get some wrong
Although it’s a bit tiring, a day to smile will come
When you fall down, when you get up
Although it’s a bit tiring, a day to smile
Eventually a day to smile will come

[KEVIN]
The past is the past is the past 지난 기억은 이제 그만
It’s the past 오랜 시간동안 매일 아프기만 했던
The past is the past is the past 너를 잊게 한 날들인 걸

The past is the past is the past Jinan gieogeun ije geuman
It’s the past Oraen shigandongan maeil apeugiman haetdeon
The past is the past is the past Neoreul itge han naldeurin geol

The past is the past is the past Previous memories
It’s the past The long painful days The past is the past is the past The days to forget you

And everybody wins sometimes And everybody knows you lose some

You get some right, you get some wrong
[SOOHYUN] 조금 힘들어도 웃는 날이 올꺼야
When you fall down, when you get up
[SOOHYUN] 조금 힘들어도 웃는 날이 와 결국 웃는 날이 와 결국 웃는 날이 올꺼야

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeureodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up Jogeum himdeurodo utneun nari wa
Gyeolgug utneun nari wa Gyeolgug utneun nari olkkeoya

You get some right, you get some wrong
Although it’s a bit tiring, a day to smile will come
When you fall down, when you get up
Although it’s a bit tiring, a day to smile
Eventually a day to smile Eventually a day to smile will come

Credit: fabsaqlyrics.blogspot.com

Video version
Credit: kpopstrawberry @ YT

p/s: walaupun copy & paste je, tapi bersusah payah gak nak samakan lirik yang telah bengkang-bengkok bila di paste kan hehe

K-songs recommendation Part 9

Secret – Love is Move

FT Island – Like Birds

Wheesung – They are Coming

C-Real – No No No No

INFINITE – Paradise

Cho PD feat Block B Taeil – Family Man

Orange Caramel – Shanghai Romance

Kim Hyun Joong – Lucky Guy

Kim Kyu Jong – Yesterday

Kan Mi Yeon – Don’t Wanna See You

Brown Eyed Girls – Sixth Sense

Maybee – Goodbye Valentine

B1A4 – Beautiful Target

Huh Gak – Hello

Kangnam (MIB) – Say My Name

credit: all youtube channel as in link

P/s: some are performance

Girls Generation Asia Tour

Running Into The Sun Singapore telah mengumumkan Girls Generation Asia Tour akan diadakan di Singapura pada 9 Disember 2011 di Singapore Indoor Stadium 8.00 – 10.30pm.

Untuk maklumat lanjut, dapatkan di official facebook Running Into The Sun ataupun boleh follow twitter @sgRITS

Girls Generation – The Boys

Girls Generation aka SNSD dah pun keluarkan album mereka terbaru yang bertajuk The Boys.
Disebabkan mereka akan debut di US, jadi ada dua version. Korean and English version.

Bagi saya lagu The Boys ciptaan Teddy Riley ni biasa sahaja. Ada yang cakap macam Hollaback girl (sebenarnya saya tak kisah sangat sebab normal kalau lagu ni sama dengan lagu lain). Mungkin kena dengar banyak kali, tengok MV banyak kali, tengok performance banyak kali baru saya akan suka.

Cuma saya suka part ‘bring the boys out’ sebab saya selalu anggap The Boys tu Super Junior hehe

Saya nak komen tentang MV The Boys. MV sangat cantik. Saya suka dress Seohyun, Sunny, Jessica and Taeyeon. Memang cantik sangat! Dress Seohyun paling menarik perhatian sebab macam cheongsam (saya memang nak sangat cuba pakai cheongsam). Tapi kelakar sangat sebab Sunny nampak macam pakai breast pad haha besar sangat kot bahagian breast dia. Tapi yang tak best, diorang nie macam fokus kat Yoona jer. Cmon la SME, this is GG, not Yoona! Hehe

Dance: Bagi saya dance dorang ok. Suka sangat tengok kaki Sooyoung hehe jelesnye! Cume macam biasalah, lebih kurang SJ, bila dah banyak ahli, dance tak teratur sangat. Cuma susunan dorang telah menyebabkan Sunny nampak sangat pendek huhu

Hairstyle Sunny paling menarik perhatian. Cantik sangat and sesuai dengan muka dia yang comel tu. Huhu Taeyeon nye rambut dalam mv tu saya tak suka huhu Rambut Seohyun dalam mv cantik! Nanti nak belajar buat hehe

Okla. Tu je komen yang saya boleh bagi. Nanti kalau cakap banyak, ada pulak yang kecik hati kan.

Sesiapa yang nak tengok MV, bolehlah tengok kat SMTOWN official youtube. Performance diorang kat Music Bank pun ada. SME bias! LOL

The Boys Kor Ver
The Boys Music Bank

p/s: saya terlupa nak bayar order album nie. So da terlepas due date, saya cancel jela order hehe

Previous Older Entries

what we have in 365 days

tweet2day

%d bloggers like this: