Alyah vs Nera


Wahhhh! Tak tahu nak pilih mana satu. Antara Kisah Hati dengan Hatimu Milikku, yang mana satu pilihan anda?

Saya nak review sikit pasal lagu-lagu nie.

Kisah Hati – Alyah
Lagu: lagu berentak perlahan ni memang menang di hati saya. Vokal Alyah yang mantap memang sesuai sangat dengan lagu macam ni. Lirik nya lak senang nak difahami dan kalo kita hayati, memang sedih sangat. Alyah bawa lagu ni dengan baik sekali walaupun secara langsung. Terbaik!

MV : siapa ek pengarah nye? Sebab saya suka dengan konsep, jalan cerita dan cara dia shoot pun cantik sangat. Saya paling suka part Alyah jalan kat rumput/lalang and dia biarkan jari die pegang rumput tu. Memang cantik sangat part tu. Baju Alyah pun semua cantik belaka, accesories pun. Semualah cantik hehe yang paling penting, kehadiran Remy Ishak sememangnya menarik perhatian saya (handsomenye!) Hehe cuma saya tak suka sangat part Alyah kat jalan, bila lagu tu da high note. Macam over lak tapi scene kat situ memang cantik sebab tak ada orang kat jalan kot hehe

Music video

Rating: 4.75/5

Hatimu Milikku – Nera
Lagu: saya mula suka lagu ni bila selalu sangat radio pasang. Suka bahagian chorus dan suara Nera memang kena ngan lagu nie sebab suara dia macam ada lentok sedih. Vokal dia pun boleh tahan (sebab tak pernah tengok AF hehe). Lirik of course la best kan. Saya tak pernah dengar live lagu nie tapi saya pasti mesti best kan? Kalau ada video, bolehlah share ek.

MV: jalan cerita dia memang best! Saya ingat yang dia duk jadi macam patung music box tu saja-saja ja, rupanya dia memang patung hehe. Cantik sangat. And Nera pandai berlakon jadi patung music box! Kagum tengok cara dia gerakkan tangan, badan. Memang macam patung hehe. Baju dia pun semua cantik (of course la sebab lelaki tu fashion designer hehe). Masa lelaki tu kena attack, saya pelik sangat kenapa Nera ni tak bangun balik. Baru saya faham bila tahu dia tu patung hehe banyak lak komen. Sebab best! Hehe

Music video

Rating: 4.5/5

Jadi mana 1 pilihan anda? Tepuk dada tanya selera.

p/s: dua lagu ni da jadi OST lagu. Kisah Hati dalam Stanza Cinta. Hatimu Milikku dalam Cinta Elysa.

Advertisements

3 Comments (+add yours?)

  1. Nurul Amiza Salleh (@NuMi3a)
    Oct 24, 2011 @ 14:46:04

    ha,.ingt x ak penah recommend lagu nera ni,.ohoh,.best kan mv die,..mmg jadi la patung tuh πŸ™‚ mse af ramai org duk kutuk sore die,.p bg ak producer/composer ni pandai ar bg lagu sesuai ngan sore die+jd sedap plak dengar πŸ™‚

    Reply

    • ezuraruze
      Oct 25, 2011 @ 07:46:50

      Ko ad recommend ek? Hehe x take note plop. Tula. Time af aku x rse sedap pn sore die. Mse dgr kt radio, aku mesti terlepas dgr DJ tu ckp lagu sape. Da lme bru taw agu die keke memg jd kot patung tu. Nak gerak cm patung tu bkn sng kot

      Reply

  2. Nurul Amiza Salleh (@NuMi3a)
    Oct 25, 2011 @ 13:43:30

    hahaha ^^

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

what we have in 365 days

tweet2day

  • eleh nampak sangat Na PD sayang Chokyu kan! twitter.com/allkpop/status… 1 hour ago
  • bila nak catch up Reunited World ni? 😭 minggu lepas punya episod tak tengok lagi 11 hours ago
  • especially the climax scene lol πŸ˜‚ kalau terbagi tu i'm really sorry haha but usually trying to promote the drama as well hihi 11 hours ago
  • always prevent myself not to give spoilers when i tweet about drama i watched but sometimes it slips out lol πŸ˜‚ but trying my best not to 11 hours ago
  • luckily School 2017 ends before i go to JB yeah! kalau x lagi mereput la kena tunggu 11 hours ago
%d bloggers like this: