Raya dah datang! Yippie


“huu letihnye” “yeah, nak raya”
Rasenye ungkapan nie la yg selalu dengar bile nak raya huhu memang excited tapi bile tibenye Syawal, bermakna habisla Ramadhan. Habisla bulan keberkatan nie. Apepun, kemeriahan Aidilfitri masih terasa walaupun bagi saya tahun nie kureng mood sket nak beraya hehe

Lagi dua hari InsyaAllah kita nak sambut Syawal. Mase niela sibuk pasang langsir, pasang karpet, yg masih sempat cat rumah, sibuk mengecat. Buat kuih raya, siapkan bahan2 nak memasak. Hmm banyak la kerja hehe Tapi bile kite bekerjasama dengan ahli keluarga, kepenatan tu x terasa sangatla.

Tahun nie seperti biasa x balik kampung di Perak. Belum rezeki lagi nak beraya di sana. InsyaAllah sampai seru pergila gak hehe

Sok da nak masak2. Macam x sempat jer nak update blog hehe Mak cakap nak masak rendang daging, serunding, ketupat, jangan lombok, sambal udang, kicik. Hmm cam banyak la plak hehe Banyak sebab nak bagi orang hehe

K la. Nak berehat. Rumah x habis kemas ag. Daaaaa

p/s: tahun nie xde orang sponsor bunga ape. X meriah ler rumah ku hehe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

what we have in 365 days

tweet2day

  • eleh nampak sangat Na PD sayang Chokyu kan! twitter.com/allkpop/status… 1 hour ago
  • bila nak catch up Reunited World ni? 😭 minggu lepas punya episod tak tengok lagi 11 hours ago
  • especially the climax scene lol 😂 kalau terbagi tu i'm really sorry haha but usually trying to promote the drama as well hihi 11 hours ago
  • always prevent myself not to give spoilers when i tweet about drama i watched but sometimes it slips out lol 😂 but trying my best not to 11 hours ago
  • luckily School 2017 ends before i go to JB yeah! kalau x lagi mereput la kena tunggu 11 hours ago
%d bloggers like this: