Inai, bukan tuk orang kahwin jer…


image

image

Inai sememangnye kite slalu nampak time orang nak kahwin jer. Tapi saya memang suke pakai inai. Rase macam x bole kalo tengok kuku x berwarna merah.

Kecik2 dulu rajin p rumah jiran and amek inai, tumbuk sampai halus. Bila malam pas semayang Isyak, siap2 wat air asam jawa and then start ler pakai huhu

Kadang2 kalo malas nak buat, time ade kenduri kahwin, ade makcik tu die wat inai tuk pengantin, so mintakla die wat lebih sebab nak pakai.

Best moment pakai inai adalah pakaikan untuk mama. Bonding time with her. Pastu da pakai, sok pagi tengok bantal, selimut, tilam mesti ade yang kene inai hehe

So, disebabkan nak raya, saya pun pakaila inai. Tengok akak sume pakai, so nak pakai gak. Tapi skang da moden. So pakai inai segera. Jadila cam dalam gambar tu hehe

p/s: dari pakai nail color tu, bek pakai inai kan. Die protect kuku kite and tahan lama =)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

what we have in 365 days

tweet2day

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

%d bloggers like this: