Cat rumah


image

Assalamualaikum!
Hehe bertemu ag kite di Ramadhan yang mulia nie. Alhamdulillah. Allah masih memberi peluang untuk mengerjakan ibadah puasa.

Memandangkan raya pun nak dekat, dengan serajinnye pagi tadi, selepas sapu rumak, saya pun mintak ayah siapkan minyak sebab saya nak cat rumah. Kalo umah batu gune cat, rumah papan cam nie gune minyak. Pakai cat pun bole cume mak saya x minat rumah papan yang berkaler-kaler, so kami gune minyak kaler merah.

Mak cakap minyak nie dapat protect rumah nie dari di makan anai-anai ataupun rayap. Mungkin sebab tu rumah nie dapat bertahan sampai sekarang walaupun bahagian belakang da senget hehe

Nanti saya cite ag sal rumah nie huhu seperti dalam gambar yang tertera, dengan baju tidur, seluar tidue, saya dan adik pun memulakan langkah minyakkan rumah. Mule2 semangat jer pastu da sampai tengahari, lembiklah masing2. Akhirnye tinggal saya seorang jer yang cat. Tu pun x hbis ag. Sambung esok. Hampeh jer adik. Ape pun x bole keke

Sok2 saya update ag sal cat rumah nie heheeee

p/s: ape bendela adik amek gmbar nie. Muke x nampak pun huhu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

what we have in 365 days

tweet2day

  • forever feeling guilty dekat husband sebab tak nak pindah 😅 but what can i do? i don't wanna leave Malacca yet 2 hours ago
  • bila husband dah pandai mengusik 😏 sakan ye dia 6 hours ago
  • somehow this article reminds me of husband ❤️ https://t.co/wn1wlTxBB1 1 day ago
  • sooyoon paling handsome dalam squad dia 😍 1 day ago
  • and sooyoon looks super cute dekat ig soohwan! 😍❤️😍 1 day ago
%d bloggers like this: