Cornflakes Madu


image

Hari nie gue bangun awal. Terlalu awal dlm sejarah sejak habis blaja hehe so disebabkan xtaw nak buat pe, saya pun g stor, kuakan tempat kuih, bahan nak wat kuih, kuali, sumela huhu

Dengan semangatnye, ak pun mulakan langkah. Xpenah wat kuih nie sendiri sebab selalu akak yang siapkan sume huhu kerjaku tinggal masuk dalam cup tu jer.

Dengan bantuan adik (yang mimpi apetah bangun awal gak n then basuh baju), aku pun berjaya gak menyiapkan nye dalam masa 2 jam hehe

Xtawla pe rasenye. Harapnye sedap and menjadi kuih raya yang paling larisla. Hehe bagi saya kuih nie len dari yg org len wat sebab dorng akan bakar kuih nie, tapi ku tidak. Ku siapkan sume di atas api n masukkan dlm cup trus hehe

Arini wat kelainan sket. Slalu wat tambah ceri tpi disebabkan jumpe chocolate rice, aku pun men masukkan jer haha tapi nampak ag sedapla ditambah bau susu ngn coklat bercampur. Terliur eden hehe

Disebabkan resepi nie senang je nak dapat, so malas la nak kongsi. Hehe arini saya buat campur. Biasa, ad yg letak bijan, ad yg letak ceri n yg mcm dlm gmbr nie. Letak chocolate rice hehe

Xsabar nak rase huhu anda pun cubela wat yer. Gerenti sebelum raya da habis heeeeeee

p/s: da malas sgt nak buat, masukkan byk2 dalam 1 cup hehe plus kompem sape makan nek gula dalam darah die keke

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

what we have in 365 days

tweet2day

  • forever feeling guilty dekat husband sebab tak nak pindah ๐Ÿ˜… but what can i do? i don't wanna leave Malacca yet 2 hours ago
  • bila husband dah pandai mengusik ๐Ÿ˜ sakan ye dia 6 hours ago
  • somehow this article reminds me of husband โค๏ธ https://t.co/wn1wlTxBB1 1 day ago
  • sooyoon paling handsome dalam squad dia ๐Ÿ˜ 1 day ago
  • and sooyoon looks super cute dekat ig soohwan! ๐Ÿ˜โค๏ธ๐Ÿ˜ 1 day ago
%d bloggers like this: