K-songs Recommendation Part 7


 

Memang banyak sangat lagu baru sekarang sampai kadang2 x sempat nak tunggu seminggu tuk share lagu2 tu. Tapi disebabkan kemalasan membuak-buak, so saya lebih rela masukkan long list dalam satu post dari post banyak2 hehe. Yela, pose2 nie kenela kurangkan amalan yang sia2. Chewaaahhhh. Jom kita lihat apa yang baru minggu nie. Layannnnnnn (curi trademark Fafau dalam Melodi hehe)

 

1) Jinwoon – You Walking Toward Me

 

^^ best sangat lagu nie. Rock ballad gitu. Maknae group 2AM nie memang seswai bawak lagu nie. Seperti yang kite taw, 2AM nie group ballad yg sume ahlinye ade powerful vocal. So bila tengok mamat nie bawak lagu macam nie, macam x caye jer sebab memg different genre. Plus kalo tengok video nie, macam die ade band sendiri. Walaupun MV biasa jer, tapi memang best =)

 

2) Hwang Jeong Eum – Good Person

 

^^ Lagu nie dari OST Can You Hear My Heart. Saya pun x penah tgk ag cite nie. Dulu ada download tapi episod 1st jer hehe. Sebenarnya lagu nie bukan lagu baru kot. Sebab Super Junior pun penah nyanyi lagu nie dan lagu nie dimuatkan dalam 4jib Bonamana. Saya x taw sape penyanyi asal lagu nie. Yang penting dua2 version best. MV tuk lagu nie bestkn. Comel jer. Rasanya laki tu bisu kot. Sweet nye! hehe layan k =)

p/s: nie version from Super Junior huhuuuu

 

3) Bebe Mignon – Doo Bi Doo Ba

 

^^ Comel jer MV nie hehe even x menghayati sangat lyric tu & x taw sal ape lagu nie tapi pendek sangatla MV nie. X puas nak dengar huhu. Suara diorang nie pun not bad kan. Dengarnye dorang nie 4MEN version perempuan. Too bad dorang nie underrated. Saya kenal dorang nie pun sebab one of the member join Oh My School Sports Competition. Haegum nama die & die nie kecil2 cili padi. Not bad gak dalam sports huhu so apa komen anda??

 

4) SISTAR – So Cool

 

^^ yeah. SISTAR is cool like Ice T hehe. Another great song from SISTAR. Suke sangat (sebab dorang one of my favourite girl group hehe). Dance pun ok cuma disebabkan takut x nak kene banned lagu nie, so StarShip Entertainment tuka dance tu waktu performance huhu tapi still alluring keke No tail dance anymore sob sob hehe. Nak tengok sangat EunHyuk parody lagu nie macam die parody lagu SISTAR How Dare You keke =)

 

5) Seo In Guk – Shake It Up

 

^^ Mule2 tgk MV nie sebab Seo In Guk yang comel nie (suke eye smile die tu plus memang suke lagu2 die sebelum nie hehe), then tengok sebab taw ade banyak artis len (star-studded – Jiyeon, Norazo, Jewelry, Mighty Mouth), tapi bile da tengok, suke sesangat sebab lagu nie catchy and rase cam nk lompat2 jer dengar hehe. Chorus pun simple jer. Yang penting suke la hehe

p/s agi suke lagu nie and So Cool compared to Mr Simple hahaha

 

6) Dal-Shabet – Bling Bling

 

^^ dorang suke wat lagu camni..tapi x kene banned ke nanti lagu nie. Banyak sangat word “Disco” nye huhu. Dala dance part chorus tu macam dance SNSD Tell Me Your Wish. Cuma diorang nye kaki tak rapat huhu. Tapi not bad la lagu nie. Rancak hehe Kalo da tengok performance ok kot hehe

 

7) Alex – Saying Goodbye With A Smile

 

^^ x sangka Alex nye sore nie best and sweet jer voice die nie. X kenal die sangat. Kenal pun sebab die ade wat show ngan Teukie & Eunhyuk hehe Lagu pun comel2 gitu hehe. Saya x suke sangat part chorus. Cam sesak nafas jer nak sing along even lyric die best hehe apepun ok la sume hehe =)

 

8 ) December feat J-Cera – Cry Out With My Heart

 

^^ Saya x kenal December tapi saya kenal J-Cera sebab lagu die best and sore die memang power huhu dengar jela sore die dalam MV nie. Memang best. Huhu MV nie nye jalan cerita sangat menarik and sedih huhu x sangka perempuan tu bunuh laki yang ada kaitan ngan budak perempuan tu tapi nape mesti bunuh diri? hehe emo lak. Yela, rasenye terus terang je kot. X yala sampai nak bunuh diri hehe jom layan lagu nie hehehehe

 

9) Bang Yong Guk feat Yoseob – I Remember

 

^^ Ingat lagi x ngan lagu Song JiEun Going Crazy. Laki niela yang rap dalam lagu tu. If I’m not mistaken die nie akan debut dalam group tapi x sangka die release solo single. Suke die nie sebab comel hehe. Xla..sebab rap die bagus, sore die lak serak2 basah (to be honest saya x suke penyanyi rap unless cute or rap die bagus keke). MV nie pun bunuh2 gak plus awal2 tu x appropriate nak tgk time2 Ramadhan nie hehe. Adoi, jangan kene banned dala. Ending pun sedih gak huhu Kalo cite panjang nti x besla plak kan nk tgk. So layan~~~~ hehe

 

All video credits to lovekpopsubs.wordpress.com

 

#sampai sini jela songs recommendation saya. Harap sume enjoy ngan lagu2 yang saya kongsikan nie and janganla jemu datang ke blog saya nie. Kite jumpe lagi next week ya. Bye~~

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. Nurul Amiza Salleh (@NuMi3a)
    Aug 15, 2011 @ 00:22:30

    wow,.what a long recomendation,.keke,.nway,sy tetap sabr mendonlod 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

what we have in 365 days

tweet2day

  • eleh nampak sangat Na PD sayang Chokyu kan! twitter.com/allkpop/status… 1 hour ago
  • bila nak catch up Reunited World ni? 😭 minggu lepas punya episod tak tengok lagi 11 hours ago
  • especially the climax scene lol 😂 kalau terbagi tu i'm really sorry haha but usually trying to promote the drama as well hihi 11 hours ago
  • always prevent myself not to give spoilers when i tweet about drama i watched but sometimes it slips out lol 😂 but trying my best not to 11 hours ago
  • luckily School 2017 ends before i go to JB yeah! kalau x lagi mereput la kena tunggu 11 hours ago
%d bloggers like this: